کتاب صوتی آهنگ عشق (سمفونی پاستورال) یکی از دلنوازترین آثار احساسی آندره ژید است؛
داستانی از شکوفایی عشق و آهنگ زیبای آن و تاثیرش در روح آدمی.
کتاب صوتی آهنگ عشق خوانشی است از رمان فرانسوی آهنگ عشق (La symphonie pastoral) به شدت بیانگر خصایل لطیف انسانی است و سبک نوشتاری آن تا حدودی حال و هوای رمانهای کلاسیک را دارد.
آندره ژید این رمان را در سال 1919 به رشته ی تحریر درآورده و برای اولین بار انتشار یافته است.
در توضیح پشت جلد کتاب صوتی آهنگ عشق آمده است:
همانگونه که سمفونی ششم یا سمفونی پاستورال در دنیای موسیقی یکی از دلانگیزترین و لطیفترین آثار بتهوون شناخته شده است، اهل نظر داستان آهنگ عشق یا سمفونی پاستورال را نیز در زمینه ادبیات، انسانیترین و پراحساسترین نوشته آندره ژید میدانند و از این رو از میان قشر کتابخوان دنیا کمتر کسی را میتوان یافت که دست کم یک بار این داستان بسیار لطیف و رقتانگیز را نخوانده باشد…
خلاصه داستان کتاب صوتی آهنگ عشق
کتاب صوتی آهنگ عشق (سمفونی پاستورال) درباره? کشیشی است که روزی به بستر زنی در حال مرگ خوانده میشود اما وقتی به آنجا میرسد پیرزن مرده و تنها نوه کور و نیمه وحشی او بر جای مانده است.
کشیش تصمیم میگیرد بچه را با خود به خانه ببرد و او را مورد تعلیم و تربیت قرار دهد.
شارلوت، دختر کشیش، نام دخترک را ژرترود میگذارد.
همسر او، آملی، از استقرار ژرترود خشمگین است؛ زیرا کشیش توجه بیشتری نسبت به ژرترود نسبت به پنج فرزند خود دارد و او را بسیار دوست دارد.
آملی سعی میکند تا ماهیت و سرشت واقعی احساسات و علاقه? شوهرش نسبت به دخترک را به او بفهماند.
توانایی آملی در دیدن حقیقت این رابطه، با کوری کشیش نسبت به واقعیت پشت پرده? ماجرا، تضادی جالب توجه شکل داده و کتاب از مخاطب خود میخواهد تا کشیش را در مورد این عدم صداقت ذهنی، مورد قضاوت قرار دهد.
کشیش به عنوان مردی مذهبی، دستورات کتاب مقدس را بسیار جدی دنبال میکند و در تلاش است تا با محافظت از معصومیت گرترود، او را از مفهوم گناه دور نگاه دارد.
وقتی که ژاک، فرزند ارشد کشیش که هم سن و سال گرترود نیز هست، از او خواستگاری میکند، حسی از حسادت و تعصب در کشیش به وجود میآید و علیرغم این که میداند پسرش آشکارا شیفته و عاشق ژرترود است، به شدت با ازدواج آنها به مخالفت برمی خیزد.
آن دو همزمان به این دختر نابینا دل میبندند. دختر از یک سو تحت تأثیر عاطفه? حقشناسی نسبت به پدر، و از طرف دیگر در فشار عشق شدید نسبت به پسر است که در پایان به ناکامی منجر میشود.
در باره آندره ژید نویسنده کتاب
آندره ژید (Andre Gide)، نویسنده? نامدار فرانسوی و برنده جایزه ادبی نوبل در سال 1947 است.
ژید نویسنده عجیبی است.
او در حالی که بیشتر نویسندگان در پی به کارگیری افسونهایی هستند تا خواننده را به دنبال خود بکشند؛ در مائدههای زمینی از خواننده خواهش میکند که کتاب او را دور بیاندازد!
شوق به کشف لذتهای زندگی، تجربهی رهایی و مواجه شدن با حقیقت خویشتن برای او بسیار مهمتر از خواندن آثار ادبی است.
ژید استاد نثر فصیح و همچنین از منتقدان بزرگ ادبی به شمار میآید. او هرگز از جستجوی آزادی اخلاقی، اجتماعی و رهایی از قیود سنت دست نکشید و از پیروزی جستن بر ریاکاری باز نایستاد. آندره ژید در سال 1951 درگذشت.
در قسمتی از کتاب صوتی آهنگ عشق میشنویم:
برای رویارویی با برخوردهای ناگواری که گاهی هنگام مراجعت به خانه مجبور به تحمل آن هستم و همچنین برای خنثی کردن اثرات اینگونه برخوردها، همیشه به راستگویی متوسل میشوم. زن من در واقع نمونه? تقوی و گلزاری از فضیلت است و در لحظات سخت که گاهی در زندگی ما پیش آمده است، برای از میان برداشتن مشکلات، من حتی لحظهای در حسننیت و سعه? صدر او تردید نکردهام.
اما طبع کریم و نیکوکار او از غافلگیر شدن خوشش نمیآید.
در حقیقت زنی است اهل نظم و تابع قاعده و دوست میدارد که در انجام دادن هر گونه وظیفهای، جانب اعتدال و میانهروی را در نظر بگیرد و از افراط و تفریط بپرهیزد.
در نوع دوستی و نیکوکاری هم اعتقادش این است که از حد محدود و معین نباید تجاوز کرد، مثل این که عشق گنجینهای تمامنشدنی است و تنها مورد اختلاف من با او در این نکته? حساس نهفته است.
http://hiword.ir/downloads/%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D8%B5%D9%88%D8%AA%DB%8C-%D8%A2%D9%87%D9%86%DA%AF-%D8%B9%D8%B4%D9%82-%D8%A7%D8%AB%D8%B1-%D8%A2%D9%86%D8%AF%D8%B1%D9%87-%DA%98%DB%8C%D8%AF/
3.
کتاب صوتی آهنگ عشق (سمفونی پاستورال) یکی از دلنوازترین آثار احساسی آندره ژید است؛ داستانی از شکوفایی عشق و آهنگ زیبای آن و تاثیرش در روح آدمی. رمان فرانسوی آهنگ عشق (La symphonie pastoral) به شدت بیانگر خصایل لطیف انسانی است و سبک نوشتاری آن تا حدودی حال و هوای رمانهای کلاسیک را دارد. رمان...
4.
این کتاب با یک حجمه دینی شروع میشه در صورتی که کلیت داستان روی پیش زمینه مذهبی اتفاق می افته و موضوعیت کلی اون ارتباط خاصی با دین نداره.
شخصیت پردازی تا حدود زیادی خوب و طرح کلی جالب بوده.
فضاسازی داستان اونقدر که از نویسنده انتظار میره قوی نیست و تصورات آدم رو به کار نمی اندازه.البته این مشکل تا حدودی هم به ترجمه برمیگرده که متاسفانه آقای سعیدی خیلی موفق به ترجمه مناسب نشدن.
کجایی مرحوم سید حسینی که هیچ کس نمی تونه جای خالی شما رو پر کنه...
https://www.goodreads.com/topic/show/797064
5.
«سمفونی پاستورال» توسط آندره ژید نواخته میشود
ژید، این کتاب را در سال 1919 با نام اصلی «La Symphonie Pastorale»، منتشر کرده و مترجمان ایرانی که پیشتر این کتاب را(اغلب از زبانهای واسطه) به فارسی ترجمه کرده بودند، نامهایی چون «آهنگ روستایی»، «سمفونی پاستورال» و «سمفونی روحانی» را برای این رمان برگزیدهاند.
آندره ژید که نوشتههایش تاثیر شگفتآوری بر نسل جوان در سال های پس از جنگ جهانی داشت، در سال 1869 در پاریس به دنیا آمد.
خانواده او سخت پایبند به سنتهای مذهب پروتستان بودند و این موضوع تاثیر زیادی برشکلگیری شخصیت او در نوجوانی و جوانی گذاشت. بروز بیماری در کودکی مانع از تحصیلات منظم او شد، اما علمدوستی و فضای فرهنگی خانواده توانست این خلا را جبران کند.
این نویسنده در سن 22 سالگی فعالیتهای ادبی خود را آغاز کرد. دوستی با "استفان مالارمه" باعث علاقه او به مکتب نمادگرایی و پدید آوردن آثاری مثل «یادداشتهای روزانه آندره والتر»، «شعرهای آندره والتر»، «رساله نرگس» و «سفر اورین» شد؛ اما پس از مدتی از این مکتب روی گرداند و به تجزیه و تحلیل و تامل در پیچیدگیهای زندگی درونی انسان پرداخت.
سفر ژید به آفریقا باعث تغییرات بسیاری در وی شد. آثاری چون «مائدههای زمینی»، «ضد اخلاق»، «در تنگ» و «دخمههای واتیکان» متاثر از این تغییرات است.
با آغاز جنگ جهانی اول ژید مدتی خاموشی گزید و سپس کتابهای «اگر دانه نمیرد»، «کوریدون» و «سکه سازان» را نوشت. او در «اگر دانه نمیرد» واقعیات زندگی خود را بی پرده بیان کرد و با نوشتن رمان «سکهسازان» شیوه تازهای در رمان فرانسوی بنیاد نهاد.
این نویسنده همچنین در برخی از آثار خود چون «بازگشت از کنگو» و «بازگشت از چاد» مضمونی ضد استعماری را دنبال میکرد. او عضو حزب کمونیست شد، اما با برآورده نشدن انتظارات و تمایلات عدالت خواهانهاش با نوشتن کتاب «بازگشت از شوروی» از این حزب کناره گرفت.
ژید در سال 1947 میلادی جایزه ادبی نوبل را دریافت کرد و چهار سال بعد، در سال 1951 دیده از جهان فروبست.
در ایران بیش از 20 عنوان از آثار او ترجمه و منتشر شدهاند و مترجمانی چون رضا سیدحسینی، جلال آل احمد، پرویز داریوش و عبدالحسین شریفیان در ترجمه آثار او کوشیدهاند.
سمفونی پاستورال
(La symphonie pastoral)آندره ژید (1951-1869) بر ضد قواعد و مقررات اجتماعی قدم برمیدارد و در جنگ و جدال اندیشهها شجاعانه و بی پروا درگیر میشود. (این استاد اندیشمند) با تمام این خصوصیات در همهی عمر به اخلاقگرایی سبک منتنی وفادار میماند. و بسیاری از تالیفات او در ادبیات جهانی جای خود را باز کرده است. کتابهای او دربارهی اتحاد شوروی، کنگو، کمونیسم و استعمار، در نوع خود ممتاز و مشهورند. در خاطرهنویسی چنان بیپرواست که آدمی را مبهوت میکند. اینگونه کارهای او به اضافه داستانها و رمانها و روایات و هجویههای اجتماعی و سیاسیاش جمعا تصویر کاملی از او را به ما ارائه میدهند. (در تنگ) 1909 زیرزمینهای واتیکان 1914، سمفونی پاستورال 1919، از جمله آثار معروف او به شمار میآیند. (آندره ژید) در سال1947 جایزهی ادبی نوبل را به دست آورد، این نویسنده در جستجوی نوعی انسان دوستی مدرن بود، که کوشش عقل را با جوشش غرایز و احساس آدمی آشتی دهد.
https://novler.com/_novel/n21299/%D8%B3%D9%85%D9%81%D9%88%D9%86%DB%8C-%D9%BE%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D9%88%D8%B1%D8%A7%D9%84
7.
آندره ژید در نظر من یک نویسنده معنویت گراست کتابهای او از جمله:
:( مائده های زمینی اش ) ( درتنگ )و( آهنگ روستایی) و (رساله نرگس) سفر اروین و.... بقیه آثار او تم عرفانی دارنداو بسان مسیحی است در جامعه مادی گرای مغرب زمین و کتاب سمفونی پاستورال گریزی است به وادی عشق و عرفان --پاستورال به قطعه ای موسیقی گفته می شود که با طبیعت روستایی و زندگی شبانان همزاد است و نوای آن شنونده را در تجربه ای ژرف به احساسات این نوع زندگی پیوند می دهد. سمفونی که در سراسر کتاب «سمفونی پاستورال» شنیده می شود، کاری است از بتهوون به نام اپوس 28 . در روایت «آندره ژید» از عشق کشیش به دختری نابینا، این آهنگ از ناکامل بودن ارتباط های آدمی و اندوه خاموش بودن چراغ های رابطه می گوید. کشیش به روستایی به نام «سو دره» می رود و در حاشیه دریایی آبی به او خبر می دهند که پیرزنی در حال مرگ است. او برحسب وظیفه بر بالین پیرزن حاضر می شود که ساعتی پیش مرده است. دختر برادر پیرزن که نابیناست تنها بازمانده پیرزن است که کشیش او را با خود به خانه اش می برد. خانه ای که در آن «آملی» همسر کشیش با پنج بچه قد و نیم قد در زندگی فقیرانه ای، روزگار می گذرانند. دختر نابینا غمگین و آشفته، زندگی جدید را شروع می کند آن هم با وجود غرولندهای همسر کشیش. اما ابرهای تیره می گذرند و سرانجام روز پنجم مارس گرترود اولین لبخند را می زند; لبخندی چون روشنایی ارغوانی رنگ لحظه های پیش از صبحدم در کوه های آلپ. گرترود عشق را در هیکل و اندام ژاک می بیند اما او از میزان علاقه و دلبستگی کشیش خبر دارد او به ماندگاری کانون خانواده کشیش می اندیشد او نماینده یک عشق خیر خواه است گرترود هم کشیش را دوست دارد هم ژاک را هم خانواده کشیش اما دراین میان او ژاک را واجد عشق ورزیدن می یابد و می خواهد در تقابل پدر و پسر یکی را (کشیش )را متقاعد کند وچه خوب از پس اینکار برمی آید آندره ژید در این داستان تقابل احساسات رمانتیک را با واقعیت های تلخ روزگار به تصویر می کشد; تصویری که در نهایت در آن تنها با اتکا به آیه های انجیل می توان نوری از روشنایی یافت. و تصویری که همه قهرمانهای داستان انسانهای مذهبی هستند آنها به مسیح ایمان دارند و بی ایمانی ژاک گرترود را وا می دارد که اورا انتخاب کند تا به ایمان اولیه باز گردد سمفونی پاستورال دراین زمانه بی هویتی تلنگری است به معنویت و دوست داشتنهای شگرف انسانی که درهرزمان انسانهایی هستند که لیاقت دوست داشته شدن و عشق ورزیدن دارند
https://novler.com/_novel/n21299/%D8%B3%D9%85%D9%81%D9%88%D9%86%DB%8C-%D9%BE%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D9%88%D8%B1%D8%A7%D9%84